Ekonomiansvarig

Stiftelsen Allmänna Barnhuset söker en ekonomiansvarig.

Om verksamheten

Stiftelsen Allmänna Barnhuset är en statlig stiftelse som grundades år 1633 och arbetar för att stärka barn i socialt utsatta livssituationer. Stiftelsen Allmänna Barnhusets verksamhet vänder sig till praktiker, forskare och politiker.

Regeringen utser ordförande och styrelseledamöter för Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Kontoret är beläget på Döbelnsgatan i Stockholm där cirka 25 medarbetare arbetar tillsammans med generalsekreteraren. Läs mer om vår verksamhet på www.allmannabarnhuset.se.

Stiftelsen Allmänna Barnhuset äger två dotterbolag:

 • Allmänna Barnhuset i Stockholm AB som bedriver utbildningar, konferenser och bokförsäljning (15 personer)
 • Sätra Bruk AB som består av fem verksamheter: skogsbruk, jordbruk, drift av tre små vattenkraftverk, fastigheter, se mer på satrabruk.se (5 personer)

Arbetsbeskrivning

Som ekonomiansvarig arbetar du nära generalsekreteraren/VD med budget, uppföljning, prognosarbete och framtagande av ekonomirapporter samt bokslut och årsredovisning inom hela koncernen. För att klara detta uppdrag krävs att du är väl insatt i Stiftelsen Allmänna Barnhuset och dotterbolagens samtliga uppdrag.

I rollen som ekonomiansvarig förväntas du bidra med ekonomisk kunskap och finansieringsförslag till styrelserna samt generalsekreterare/vd i form av analyser i Stiftelsen Allmänna Barnhuset samt dess två dotterbolag för att uppnå bästa möjliga resultat till verksamheten.

I arbetet ingår att vara föredragande i de tre ledningsgruppen för Stiftelsen Allmänna Barnhuset samt dess två dotterbolag. Vidare kommer du vara föredragande på styrelsemöten samt representera Stiftelsen Allmänna Barnhuset i externa sammanhang.

Som ekonomiansvarig kommer du ingå som medarbetare i Stiftelsen Allmänna Barnhusets administrativa enhet som leds av Anders Karlbom, administrativ chef.

Utbildning och erfarenhet

 • Relevant akademisk examen med ekonomisk inriktning.
 • Minst fem års erfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning och kontroll.
 • God vana av budget, rapportering, bokslut, årsredovisning samt koncernbokslut.
 • God vana av att hantera skatter och moms.
 • Erfarenhet av att driva förändringsarbete i en komplex organisation med höga krav på att samordna och prioritera olika intressenters krav och behov.
 • Goda kunskaper i IT och Officepaketet samt ekonomi- och lönesystem.

Egenskaper

 • Analytisk lagd och har ett naturligt sätt att omvandla detta till konstruktiva planer och konkreta handlingar.
 • Målmedveten och noggrann.
 • En god kommunikatör och därmed bra på att presentera information på ett sakligt och tydligt sätt i både tal och skrift på svenska och engelska.
 • Drivande och arbetar övergripande och målinriktat för att åstadkomma delaktighet och resultat.
 • Flexibel och kan arbeta med flera områden och uppgifter parallellt.
 • Kvalitetsmedveten, strategisk, lösningsorienterad och drivande.
 • Social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.
Ledig tjänst hos Stiftelsen Allmänna Barnhuset

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har ett intresse för barn och unga i utsatta situationer och en god orientering om samhällets parter på området.

Praktiska upplysningar

Anställningen är en tillsvidare anställning på heltid med 6 månaders provanställning.

Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Tillsättning efter överenskommelse. Vi strävar efter mångfald samt en jämn köns– och åldersfördelning och värnar om en rekrytering som är fri från diskriminering.

Ansökan

Din ansökan med CV och ett personligt brev vill vi ha snarast eller senast den 28 augusti 2023 till anders.karlbom(a)allmannabarnhuset.se. Märk din ansökan ”Ekonomiansvarig23”. Urval och intervjuer med lämpliga kandidater kan komma att påbörjas redan under ansökningsperioden.

Kontakta mig

För mer information om tjänsten

Anders Karlbom

Administrativ chef 073-376 45 02

Kontakta mig

För facklig information

Bonnie Friedh

Lokalt Saco-S ombud 070-675 98 37