Ny VD för Sätra Bruk AB

9 augusti 2024 | Nyhet

Ny VD för Sätra Bruk Martina Lindblom Alanko

Den 1 juli 2024 tillträdde Martina Lindblom Alanko som ny VD för Sätra Bruk AB. Martina Lindblom Alanko är ekonom i grunden och med flera olika kompetensområden, senare år främst med hållbarhet och verksamhetsstyrning. Hon kommer närmast från Svealandstrafiken AB där hennes uppdrag var chef för Hållbar utveckling. Svealandstrafiken är utförare av kollektivtrafik i både Region Västmanland och Örebro län.

Att vara VD på Sätra Bruk AB innebär en varierande tjänst då verksamheten består av fem verksamheter: skogsbruk, jordbruk, drift av tre mindre vattenkraftverk, fastigheter samt gäst- och konferensverksamhet. Sätra Bruk har en aktiv ägare i Stiftelsen Allmänna Barnhuset vars uppdrag är att stärka barn i socialt utsatta livssituationer. En del av avkastningen från Sätra Bruk går till denna verksamhet.

Det är med glädje som jag välkomnar att vår nya VD Martina Lindblom Alanko är på plats. Hon kan med sin kompetens och energi leda och utveckla bolagets dagliga verksamhet i samverkan med anställd personal och inte minst genom att odla goda kontakter med så väl nya som gamla kunder och samverkanspartner, Anne Marie Brodén, ordförande Sätra Bruk AB och Stiftelsen Allmänna Barnhuset

När Martina får frågan varför hon valde att tacka ja till tjänsten som VD för Sätra Bruk AB svarade hon:

Att få arbeta i en unik miljö med stort fokus på hållbarhet i flera olika dimensioner och där förutsättningar finns för hållbar affärsutveckling. Jag såg en möjlighet att få lära mig nya områden samtidigt som jag kände att jag kan bidra med min nyfikenhet och mitt engagemang för hållbar affärsutveckling på lokal nivå. Martina Lindblom Alanko, nytillträdd VD för Sätra Bruk AB

Sätra Bruk AB har flera affärsområden, Skog & Jordbruk, Vattenkraft och Gäst och konferensverksamheten vid Sätra Bruks Herrgård. Allt detta bedrivs i en fantastisk miljö i såväl natur men även i vackra byggnader med ett rikt kulturarv.

Det som gör Sätra Bruk unikt är helhetskonceptet, säger Martina Lindblom Alanko, VD för Sätra Bruk AB. Vi bedriver ett hållbart skogsbruk, vi använder vår egen vattenkraft och ger fler möjlighet att besöka en unik miljö med ett historiskt arv. Att Sätra dessutom ligger granne med trolska Tiveden-skogen och med utsikt över Viken gör inte saken sämre, fortsätter hon.

Sätra Bruks Herrgård erbjuder ett perfekt ställe för att skapa där din absolut finaste dag ska få den uppmärksamhet som du önskar, ett ställe där vi hjälper dig att skapa fina minnen att blicka tillbaka. Här kan du bjuda in till herrgårdens lugna oas och njuta av fågelkvitter men vi kan också erbjuda festen du önskat, vare sig det är ett bröllop, födelsedagsfirande, dop eller en konferens.

Vårt läge är även perfekt för avskilda konferenser i lugn miljö där kreativiteten men även tid för reflektion får vara i fokus. Vi har utrymme för både mindre och större sammankomster och kan även ordna yta för mindre utställningar. Boendet löser vi liksom konferensrummet, mat och olika aktiviteter, säger Martina Lindblom Alanko, VD för Sätra Bruk AB. Närheten till Karlsborg, Tiveden eller Göta kanal gör att vi kan bidra med både kultur och natur på ett enkelt sätt eller varför inte bada i Edsån i vår alldeles egna haj-bur, fortsätter hon.

Martinas förhoppningar inför framtiden för Sätra Bruk AB är att Sätra Bruk ska vara en hållbar och väl känd träffpunkt där vi förenar natur, näringsliv och gemenskap. Genom att utöka och integrera verksamheterna inom alla våra områden, skapar vi en innovativ och naturskön miljö för besökare, företag och invånare. En plats för såväl möten, evenemang och rekreation där vi skapar värde för våra besökare, lokalsamhället och vår gemensamma miljö.

Varmt välkommen att höra av dig till Martina eller varför inte boka in en vistelse i vår vackra herrgård!

Till Sätra Bruks egen webbplats