Lediga tjänster

Vill du bli en del av vårt team?

Stiftelsen Allmänna Barnhuset arbetar för att stärka barn och unga i utsatta livssituationer. Varmt välkommen att ansöka om lediga tjänster hos oss.

Verkställande Direktör till Sätra Bruk AB 

Spännande möjlighet för dig som vill ta dig an utmaningen att bli VD på Sätra Bruk AB som består av fem verksamheter: skogsbruk, jordbruk, drift av tre mindre vattenkraftverk, fastigheter samt gäst- och konferensverksamhet.  

Sätra Bruk

Sätra Bruk ligger i Undenäs och bolaget omsätter drygt 20 miljoner per år. Bolaget har idag 5 anställda på dagtid och en beredskapsgrupp på 5 personer. Skogen som är drygt 5000 ha förvaltas av Södra Skogsägarna och arrendeavtal finns på både jordbruk och jakt. Gäst- och konferensverksamheten är under utveckling. Ekonomi, IT och HR tjänster köps från ägaren, Stiftelsen Allmänna Barnhuset. 

Motiveras du av en roll där du får ta helhetsansvar för ett bolag med fokus på tillväxt kopplat till miljö- och hållbar utveckling Trivs du med ett varierat arbetsinnehåll där i stort sett ingen dag är den andra lik. Då kan du vara den vi söker. 

Sätra har en aktiv ägare i Stiftelsen Allmänna Barnhuset vars uppdrag är att stärka barn i socialt utsatta livssituationer. Avkastningen från Sätra Bruk går till viss del till denna verksamhet. Stiftelsen tillsätter styrelse och beslutar om ägardirektiv för bolaget. Stiftelsen har ytterligare ett bolag som arbetar med utbildningar där flertalet av dessa förläggs till Sätra Bruks Herrgård. Läs mer om vår verksamhet och styrelsen på www.satrabruk.se samt om ägaren www.allmannabarnhuset.se/omoss.   

 

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta med hållbar affärsutveckling, vill utveckla nya affärsområden, har entreprenöriella erfarenheter och egenskaper och är socialt ansvarstagande.  

I din roll som VD ska du sköta bolagets löpande förvaltning enligt de riktlinjer och instruktioner som styrelsen beslutar samt i enlighet med gällande lagstiftning. Du kommer att arbeta i nära samarbete med ordförande som du rapporterar till och vara föredragande vid samtliga styrelsemöten.
 

I din roll som VD tar du fram analyser och välgrundade beslutsunderlag som sedan genomförs med kvalitet och skicklighet.  

I din roll som VD är du ansiktet utåt, i form av kontakter med kunder, samverkanspartner, myndigheter och massmedier. Du förväntas vara en strategisk och närvarande chef och samtidigt ha ett gott samarbete med ledningen för koncernen. 

I ditt ansvar ingår att leda bolagets dagliga operativa verksamhet i samverkan med anställd personal. Du har ansvar för att alla medarbetare på företaget får det stöd de behöver och ges möjligheter till utveckling i arbetet. 

Utbildning och erfarenhet 

Du har:

  • Relevant akademisk utbildning  
  • Flerårig erfarenhet från arbete som chef för bolag inom närliggande områden 
  • Erfarenhet att vara föredragande i styrelser och att fram underlag för beslut. 
  • God kunskap om budget och uppföljning av verksamhet 
  • God besluts- och implementeringsförmåga 
  • Dokumenterad kunskap om att driva utvecklings och förändringsarbete  
  • God ledarerfarenhet med personalansvar 
  • Uttrycka dig väl i både tal och skrift 
  • B-körkort 

Egenskaper 

Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.
Du är bra på att planera, organisera och leda en komplex organisation
Du kan prioritera arbetet på ett effektivt sätt och som person är du lugn och stabil med vana att hantera både medarbetare och tuffa deadlines i pressade situationer.
Du har god samarbetsförmåga och uppskattas av såväl medarbetare som externa kontakter.  

Du kan både utveckla och förvalta verksamheter. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Praktiska upplysningar 

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% som inleds med sex månaders provanställning.
Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Tillsättning efter överenskommelse. Placeringsort Sätra Bruk AB Undenäs, Karlsborgs kommun.  

För mer information är du välkommen att kontakta Sätra Bruks styrelseordförande Anne Marie Brodén 070–2009633. 

Ansökan 

Din ansökan med CV och ett personligt brev vill vi ha senast den 14 februari, 2024 till anders.karlbom@allmannabarnhuset.se .Märk din ansökan ”VD Sätra Bruk”. Urval och intervjuer med lämpliga kandidater kan komma att påbörjas redan under ansökningsperioden.