Ledig tjänst: Kommunikatör med inriktning på grafisk design, föräldravikariat

15 februari 2022 | Nyhet

Stiftelsen Allmänna Barnhuset är en statlig stiftelse som grundades år 1633 och arbetar för att stärka barn i socialt utsatta livssituationer. Stiftelsen Allmänna Barnhusets verksamhet vänder sig till praktiker, forskare och politiker.

Regeringen utser ordförande och styrelseledamöter för Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Kontoret är beläget på Döbelnsgatan nära Odenplan i Stockholm, där ca 20 medarbetare arbetar tillsammans med generalsekreteraren. Stiftelsen Allmänna Barnhuset har två helägda dotterbolag.

Läs mer om vår verksamhet på www.allmannabarnhuset.se.

Arbetsbeskrivning

Stiftelsen Allmänna Barnhuset har idag tre kommunikatörer, varav en går på föräldraledighet i juni. Vi söker därför dig med kompetens inom kommunikationsyrket med fokus på grafiskt arbete, för ett vikariat under en föräldraledighet.

I rollen som kommunikatör ingår planering och utformning av kommunikationsinsatser för Barnhusets olika huvudområden och spridning i relevanta kanaler. Arbetet omfattar bland annat grafisk formgivning av rapporter och annat informationsmaterial samt utveckling, uppdatering, och underhåll av Allmänna Barnhusets olika digitala plattformar. Du kommer även att delta i planering och genomförande av konferenser och andra utåtriktade evenemang med syftet att sprida kunskap. Evenemangen kan vara av både mindre och större karaktär där du som kommunikatör är med i helhetsplaneringen tillsammans med en arbetsgrupp eller motsvarande.

Som kommunikatör på Allmänna Barnhuset kommer du arbeta främst operativt men även strategiskt och taktiskt. Du analyserar, planerar, genomför, följer upp och utvärderar kommunikationsinsatser till utsedda målgrupper. Det kan inkludera såväl interna som externa kommunikationsinsatser genom deltagande i projekt, rådgivning, grafisk formgivning, omvärldsbevakning, behovs- och målgruppsanalyser. Därtill budskapsutformning, kanalval, att genomföra kommunikationsaktiviteter, författa texter, fotografera, filma och publicera på webb och i sociala medier.

Tillsammans med generalsekreterare och ansvarig handläggare tar du fram en plan för det kommunikativa arbetet inom Barnhusets temaområden. Arbetet ställer höga krav på självständighet, kvalitetsmedvetenhet och förmågan att sammanhållet kommunicera med Barnhusets målgrupper.

Utbildning och erfarenhet

Du som söker ska ha:
• Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande samt relevant utbildning inom grafisk design/layout.
• God kunskap om Adobe-paketets olika program och kan tillämpa dem praktiskt. Photoshop, Illustrator och InDesign är ett krav.

Övriga program är meriterande.

• Ett öga för hur man kommunicerar genom grafisk design, är kvalitetsmedveten, en god skribent och med en känsla för kommunikation i sociala medier.
• Erfarenhet av arbete som webbadministratör eller motsvarande.
• Något eller några års erfarenhet av arbete på en kommunikationsavdelning, gärna inom offentlig eller idéburen sektor.
Meriterande är:
• Praktiska kunskaper om filmproduktion ”från ax till limpa”.
• Erfarenhet av planering och genomförande av konferenser och andra utåtriktade evenemang.
• Arbete med barnrättsfrågor från t.ex. stat, kommun eller idéburen organisation.
• Kunskap om tillgänglighetsanpassad kommunikation för personer med funktionsnedsättningar.
• Erfarenhet av att företräda en verksamhet.

Egenskaper

Du är:
• Initiativrik och har ett naturligt sätt att omvandla detta till konstruktiva konkreta handlingar.
• Kreativ med ett intresse för grafisk form och layout.
• Driven och lösningsorienterad med förmågan att skapa goda relationer med olika yrkesgrupper.
• En god kommunikatör samt pedagog och därmed bra på att presentera information på ett sakligt och tydligt sätt.
• En god skribent och är kvalitetsmedveten.
• Målmedveten och flexibel och kan arbeta med flera områden och uppgifter parallellt.
• Social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Det här är en tjänst där du som är relativt nyutbildad och som har en passion för kommunikation i alla dess former har stora möjligheter att utvecklas. Det kommunikativa arbetet erbjuder stora kreativa möjligheter och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du är intresserad av barnrättsfrågor och delar Barnhusets värderingar och barnsyn samt har en god orientering om samhällets parter på området.

Praktiska upplysningar

Anställningen är vikariat under en föräldraledighet.

Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Tillsättning snarast eller efter överenskommelse. Vi strävar efter en jämn köns– och åldersfördelning och värnar om en rekrytering som är fri från diskriminering.

För mer information om arbetets innehåll är du välkommen att kontakta Henna Ohranen på telefon 076-800 66 29, eller e-post: henna.ohranen@allmannabarnhuset.se

För HR-relaterade frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Karlbom på telefon: 0733-76 45 02, eller e-post: anders.karlbom@allmannabarnhuset.se

För facklig information är du välkommen att kontakta lokalt Saco-S ombud Åsa Lundström Mattsson på tel. 073-533 25 53, eller e-post: asa.l.mattsson@allmannabarnhuset.se

Ansökan

Din ansökan med CV och ett personligt brev vill vi ha snarast eller senast den 13 mars 2022 till anders.karlbom@allmannabarnhuset.se. Bifoga exempel på tidigare grafiska arbeten. Märk din ansökan ”Kommunikatör -22”. Urval och intervjuer med lämpliga kandidater kan komma att påbörjas redan under ansökningsperioden.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR). För frågor hur Stiftelsen Allmänna arbetar med GDPR kontakta oss gärna på info@allmannabarnhuset.se.